Je eerste taal is opgeslagen in je hart, je tweede in je hoofd: een onderzoek naar de invloed van taal en taalniveau op het emotieherinneringseffect.

dc.contributor.advisorFelker, E.R.
dc.contributor.advisorKootstra, G.J.
dc.contributor.authorLuijkx, Florine
dc.date.issued2024-02-29
dc.description.abstractDit onderzoek gaat over emotie in de eerste versus de tweede taal. Participanten moesten woorden beoordelen op valentie (op een schaal van negatief naar positief) en daarna spontaan de woorden opschrijven die ze nog hadden onthouden. Hierbij was de verwachting dat emotionele woorden beter onthouden werden dan neutrale, dat dit ‘emotieherinneringseffect’ sterker was voor de L1, en dat deze invloed van taal op het emotieherinneringseffect sterker was voor participanten met een lager tweedetaalbeheersingsniveau. Alleen de eerste van de drie bleek het geval; emotionele woorden werden inderdaad het best onthouden, maar er was geen invloed van taal, ook niet als tweedetaalniveau werd meegenomen in de analyse.
dc.identifier.urihttps://theses.ubn.ru.nl/handle/123456789/16889
dc.language.isonl
dc.thesis.facultyFaculteit der Letteren
dc.thesis.specialisationspecialisations::Faculteit der Letteren::Bachelor Taalwetenschap
dc.thesis.studyprogrammestudyprogrammes::Faculteit der Letteren::Bachelor Taalwetenschap
dc.thesis.typeBachelor
dc.titleJe eerste taal is opgeslagen in je hart, je tweede in je hoofd: een onderzoek naar de invloed van taal en taalniveau op het emotieherinneringseffect.
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
6603f9c3613f3-Bachelorscriptie Florine Luijkx.pdf
Size:
606.79 KB
Format:
Adobe Portable Document Format