Welcome to the Radboud Educational Repository


Here the Radboud University presents theses written by students affiliated with the various bachelor and master programmes offered at the Radboud University, as well as papers written by students of the Radboud Honours Academy.

Recent Submissions

 • Thumbnail Image
  Item
  De invloed van COVID-19 op de organisatiecultuur en veranderbereidheid van medewerkers
  (2023-09-28) Daams, Remy
  Diagnostisch praktijkgericht onderzoek naar de invloed van COVID-19 op de organisatiecultuur en veranderbereidheid van medewerkers van de rechtbank Gelderland. Voor het vaststellen van de veranderbereidheid is het DINAMO-model gebruikt, Metselaar, Cozijnsen en Van Delft (2018). Voor de analyse van de organisatiecultuur is het Organizational Culture Assessment Instrument (de OCAI vragenlijst van Cameron en Quinn, 2011) gebruikt. Met verdiepende interviews is vastgesteld wat de rol van COVID-19 is geweest.
 • Thumbnail Image
  Item
  Poëzie in het postdigitale tijdperk. Hoe het digitale functioneert in Nederlandse en Vlaamse millennialpoëzie
  (2023-05-25) Penninga, Laura
  In deze masterscriptie wordt de rol van het digitale onderzocht in hedendaagse Nederlandse en Vlaamse poëzie op papier. Hoe functioneert het digitale in Nederlandstalige poëzie geschreven door millennials in het postdigitale tijdperk? Het corpus bestaat uit Xenomorf (2019) van Jens Meijen, offerlam (2020) van Dominique De Groen en Het is warm in de hivemind (2021) van Maxime Garcia Diaz. Door middel van een distant reading en een thematische lezing worden de thema’s met betrekking tot het digitale in iedere bundel geanalyseerd. In de bundels wordt onder andere verwezen naar specifieke internetbronnen, posthumanistische theorieën en wordt de invloed van sociale media bekritiseerd.
 • Thumbnail Image
  Item
  Een veld boven de wind staan: Een verkenning van de mogelijke eigen infrastructuur van de literaire thriller anno 2023
  (2023-08-24) Kreij, van, Loes
  De literaire thriller wordt door deelnemers van de literaire infrastructuur in Nederland vaak een marketingstrategie genoemd. Het genre verkoopt goed, maar ze denken dat boeken met de term 'literaire thriller' op de cover in feite niet anders zijn dan elk ander boek binnen misdaadliteratuur. Liefhebbers van het genre zeggen echter dat literaire thrillers meer zijn dan eenvoudige misdaadverhalen; deze boeken bevatten volgens hen personages met doorgedreven persoonlijkheden, diepe verhaallijnen en zijn minder afhankelijk van clichés. Deze mensen zeggen dat de literaire thriller een echte literaire variant is van misdaadliteratuur. Deze masterscriptie bespreekt de huidige positie van de literaire thriller in de literaire infrastructuur van Nederland anno 2023 en onderzoekt de mogelijkheid van een eigen infrastructuur van de literaire thriller. Dit onderzoek is gedaan op basis van literaire veldtheorieën van Dorleijn en Van Rees (2006) en deelnemers aan het vakdebat dat op deze theorieën volgde.
 • Thumbnail Image
  Item
  gay AIDS fiction
  (2023-08-15) Raeven, Mira
  AIDS fiction has been researched extensively but not a lot of attention has been paid to how this genre could have served as a tool for homosexual authors during the AIDS crisis to push back and negate the dominant cultural narratives surrounding the homosexual community and the AIDS crisis. By analysing three works form openly homosexual authors that were written during the early years of the AIDS epidemic, Borrowed Time, Angels in America, and The Normal Heart, it becomes clear that these authors used their platform as a way to shift the narrative of the time into one that put the blame for the epidemic not on the community itself, but on the government that was failing them. By discussing the culture of promiscuity in an honest way, addressing internalized stigmas, and highlighting the heroic actions of the queer community and activists, these text shed light on the queer side of the AIDS narrative, which was not shared on a broad public scale at the time. Key terms: narrative power, community formation, conservatism, queer activism, internalized stigma, community support
 • Thumbnail Image
  Item
  'Lees me uit, geef me door'
  (2023-06-30) Hiep, Sharon
  De laatste tien jaar zien we dat minibibliotheken steeds meer belangstelling krijgen van de media en onderzoekers. Er is weinig bekend over het soort boeken dat in deze minibibliotheken wordt aangeboden en hoe deze boeken circuleren. In welke mate de eigenaren van de minibibliotheken hier een rol in spelen, is nog onbekend. Om deze kennislacune aan te pakken, werden 40 minibibliotheken geselecteerd die verspreid waren over acht stadsdelen in de gemeente Nijmegen. Uit de resultaten blijkt dat Nederlandse literaire romans, vertaalde literaire romans, kinderboeken en thrillers het meest worden aangeboden in minibibliotheken. Van het totale aanbod wordt binnen of na een week een overeenkomstig één derde meegenomen. 95% van alle boeken is geschreven in de laatste acht decennia. De verhouding tussen boeken van mannelijke en vrouwelijke auteurs is evenwichtig. Er is een significante relatie tussen stadsdeel en genre, maar geen significante relatie tussen stadsdeel en publicatiedatum. Eigenaren van minibibliotheken kiezen er vaak voor om religieuze boeken, zelfpromotieboeken en verouderde boeken uit hun minibibliotheken te verwijderen. De meeste bezitters van minibibliotheken nemen voor hun eigen vermaak boeken uit hun eigen minibibliotheken of uit de minibibliotheken van anderen.

Communities in Radboud Educational Repository

Select a community to browse its collections.