Innerlijke ruimte op het kruispunt van zorg en mystiek. Verdieping van de stervenskunst van Carlo Leget aan de hand van “Innerlijke Burcht” van Teresa van Ávila.

dc.contributor.advisorBocken, I.
dc.contributor.authorVan Keulen, A.
dc.date.issued2023-07-24
dc.description.abstractDeze studie onderzoekt de betekenis van innerlijke ruimte in de stervenskunst die Carlo Leget heeft ontwikkeld voor de palliatieve zorg. Na een kritische reflectie op de invulling van innerlijke ruimte in het model, wordt het verdiept aan de hand van het mystieke werk “Innerlijke Burcht” van Teresa van Ávila. Teresa gebruikt de metafoor van een burcht als beeld voor het – in essentie onbegrensde – innerlijk van de mens. Op reis door de verblijven van de burcht wordt de grote dynamiek van innerlijke ruimte duidelijk. In lijn hiermee wordt voorgesteld innerlijke ruimte meer vanuit de essentie te benaderen en dynamisch te interpreteren. Dat bevestigt de centrale plaats in het model en verbetert de samenhang ervan.
dc.identifier.urihttps://theses.ubn.ru.nl/handle/123456789/15072
dc.language.isonl
dc.thesis.facultyFaculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen
dc.thesis.specialisationspecialisations::Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen::Master Theologie en Religiewetenschappen::Geestelijke verzorging
dc.thesis.studyprogrammestudyprogrammes::Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen::Master Theologie en Religiewetenschappen
dc.thesis.typeMaster
dc.titleInnerlijke ruimte op het kruispunt van zorg en mystiek. Verdieping van de stervenskunst van Carlo Leget aan de hand van “Innerlijke Burcht” van Teresa van Ávila.
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
MA Scrip REL Keulen, A. van.pdf
Size:
409.67 KB
Format:
Adobe Portable Document Format