“MIJN BAAS OMSCHRIJFT MIJ ALS…” – EN DAAROM BEN IK GESCHIKT! DE EFFECTEN VAN INDIRECTE SELF-PRAISE STRATEGIEËN IN LINKEDIN-POSTS.

dc.contributor.advisorVan Herck, R.E.
dc.contributor.advisorTobback, E.
dc.contributor.authorKusters, P.
dc.date.issued2023-07-28
dc.description.abstractLinkedIn is een steeds populairder platform voor het vinden van een baan (Petroni, 2019). Jezelf goed presenteren is hierbij belangrijk. Er zijn verschillende manieren om aan zelfpresentatie te doen. Eén van die manieren is self-praise (het beschrijven van jezelf op een positieve manier; Speer, 2012). Een mogelijk gevaar hiervan is dat dit kan leiden tot gezichtsverlies (Brown & Levinson, 1987). Dit wordt ook wel het self-promotion dilemma genoemn (bijv. Pfeffer et al., 2006). Onderzoek naar self-praise in online contexten toont aan dat self-praise daar mogelijk meer getolereerd wordt (Matley, 2018). De huidige studie onderzocht wat de effecten zijn van twee indirecte self-praise strategieën, in combinatie met een upgrader of downgrader (Tobback, 2019a) op de waargenomen deskundigheid en likeability van een fictieve poster op LinkedIn. Participanten kregen één van vier mogelijke fictieve LinkedIn-posts te zien, waarna ze de poster moesten beoordelen op deskundigheid en likeability. Het onderzoek heeft geen verschillen kunnen aantonen in waargenomen deskundigheid en likeability, ongeacht de conditie. Dit kan enerzijds te maken hebben met het gegeven dat self-praise inderdaad anders werkt in een online context, of anderzijds met enkele gebreken van het onderzoek.
dc.identifier.urihttps://theses.ubn.ru.nl/handle/123456789/15361
dc.language.isonl
dc.thesis.facultyFaculteit der Letteren
dc.thesis.specialisationspecialisations::Faculteit der Letteren::Master Communicatie- en informatiewetenschappen::Communicatie en Beïnvloeding
dc.thesis.studyprogrammestudyprogrammes::Faculteit der Letteren::Master Communicatie- en informatiewetenschappen
dc.thesis.typeMaster
dc.title“MIJN BAAS OMSCHRIJFT MIJ ALS…” – EN DAAROM BEN IK GESCHIKT! DE EFFECTEN VAN INDIRECTE SELF-PRAISE STRATEGIEËN IN LINKEDIN-POSTS.
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
Kusters, Pim 1020596_Masterscriptie.pdf
Size:
831.6 KB
Format:
Adobe Portable Document Format