#BookTok binnen het institutionele model: de complexe infrastructuur van het Nederlandse literaire veld anno 2023. De schematische weergave van de infrastructuur van het Nederlandse literaire veld van Dorleijn en Van Rees (2006) getoetst aan #BookTok.

dc.contributor.advisorDera, J.J.M.
dc.contributor.advisorJoosten, J.H.T.
dc.contributor.authorKeulen, Eva
dc.date.issued2023-06-20
dc.description.abstractIn 2006 publiceerden Dorleijn en Van Rees hun invloedrijke model van het Nederlandse literaire veld aan het eind van de twintigste eeuw. Recent is dit model ter discussie komen te staan binnen de Nederlandse literatuurwetenschap: het schema zou anno 2023 niet langer accuraat zijn en zou niet het Nederlandse literaire veld weergegeven, maar de infrastructuur daarvan. In dit onderzoek wordt het model getoetst aan een recent, eenentwintigste-eeuws fenomeen: #BookTok. Aan de hand van verschillende TikTokaccounts van verschillende literaire actoren is het schema van Dorleijn en Van Rees (2006) getoetst. Op basis van eerste observaties kan gesteld worden dat het schema anno 2023 niet meer accuraat is en dat de infrastructuur in werkelijkheid veel complexer is. Dit onderzoek eindigt dan ook met een nieuwe weergave van de infrastructuur van het Nederlandse literaire veld op basis van het model van Dorleijn en Van Rees (2006).
dc.identifier.urihttps://theses.ubn.ru.nl/handle/123456789/15202
dc.language.isonl
dc.thesis.facultyFaculteit der Letteren
dc.thesis.specialisationspecialisations::Faculteit der Letteren::Master Letterkunde::Literair Bedrijf
dc.thesis.studyprogrammestudyprogrammes::Faculteit der Letteren::Master Letterkunde
dc.thesis.typeMaster
dc.title#BookTok binnen het institutionele model: de complexe infrastructuur van het Nederlandse literaire veld anno 2023. De schematische weergave van de infrastructuur van het Nederlandse literaire veld van Dorleijn en Van Rees (2006) getoetst aan #BookTok.
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Master thesis Letterkunde Keulen, Eva.pdf
Size:
1.14 MB
Format:
Adobe Portable Document Format