Duurzaam eetgedrag van studenten; het effect van green office Utrecht

Keywords
Loading...
Thumbnail Image
Issue Date
2017-08
Language
nl
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Studenten opleiden tot maatschappij- en wetenschappelijk kritische burgers is één van de hoofddoelen van menig universiteit. Daar hoort ook bij dat studenten zich bewust worden van de problemen om zich heen, waaronder duurzaamheidsproblematiek. Een strategie om een duurzamere toekomst te bereiken is door duurzame voedselconsumptie te stimuleren. Dit proberen studentenorganisaties en Green Offices op hoger onderwijsinstellingen te doen door middel van verschillende projecten. Het onderzoek heeft hierbij gebruik gemaakt van de Rational Action Theory. Hierin zijn de studenten van de verschillende instellingen met elkaar vergeleken en zijn de studenten van de verschillende opleidingen met elkaar vergeleken. Tussen de opleidingen is er significant verschil te zien in de environmental concern en perceived behavioral control: de geografie, planologie en milieustudent maakt zich meer zorgen om duurzaamheid en laat zich minder snel beperken door geld om duurzaam te eten dan de sociologiestudent. De geografiestudent eet uiteindelijk ook meer veganistisch en producten van maatschappelijk verantwoorde bedrijven en winkels dan de sociologiestudent. De Green Office Utrecht en de studentenorganisaties in Nijmegen zouden vermoedelijk effectiever kunnen zijn als zij iets aan hun bekendheid doen.
Description
Citation
Supervisor
Faculty
Faculteit der Managementwetenschappen